Maak een afspraak | Neem contact op

Bezoek aan de fysiotherapeut

  • Grote diversiteit aan specialisaties
  • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
  • 3 locaties in Groesbeek
Home » Bezoek aan de fysiotherapeut

 

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van af weet is de fysiotherapeut: de specialist in beweging.

Jaarlijks bezoekt ca. 22% van de nederlanders, jong en oud, de fysiotherapeut. Een verschuiving in het beleid van intramurale naar extramurale fysiotherapie, het toegenomen belang van fysiotherapie ten aanzien van preventie en de toename van het aantal chronische klachten, heeft er voor gezorgd dat de vraag naar eerstelijn fysiotherapie de afgelopen jaren toegenomen is. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten ten gevolge van een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Patiënten kunnen sinds 2006 zonder doorverwijzing van de arts naar de fysiotherapeut. Ca. 40% komt inmiddels uit eigen initiatief naar de eerstelijn fysiotherapeut.
Om voor vergoeding van de ziektekostenverzekeraar in aanmerking te komen moet een patiënt een aanvullende verzekering afgesloten hebben, met uitzondering van kinderen onder 18 jaar en patiënten met een aandoening die op de lijst chronische aandoeningen staat,die vallen onder de basisverzekering.
Voor een compleet overzicht van het aanbod fysiotherapie in uw regio kunt u www.fysiotherapie-info.nl raadplegen.

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak