Maak een afspraak | Neem contact op

Geriatriefysiotherapeut in Groesbeek

Onze geriatriefysiotherapeut in Groesbeek richt zich op ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Een geriatriefysiotherapeut is, na de opleiding tot fysiotherapeut, middels een driejarige masteropleiding gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie. Bij Fysio Groesbeek kunt u terecht voor verschillende behandelingen.

 • Grote diversiteit aan specialisaties
 • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
 • 3 locaties in Groesbeek
Home » Geriatriefysiotherapie

 

Wat kan onze geriatriefysiotherapeut in Groesbeek voor u betekenen?

Alle activiteiten en bezigheden lijken zo eenvoudig en vanzelf te gaan. Zonder dat we erbij stil staan, voeren we dagelijks duizenden bewegingen uit. Fietsen, lopen, traplopen, koken, het uitvoeren van hobby’s en ga zo maar door. Maar wat als bewegen door ouderdom of ziekte niet meer vanzelfsprekend is? Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af? Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht wel eens verstoord? Wij helpen u verder!

Zonder verwijzing naar de geriatriefysiotherapeut in Groesbeek

U heeft geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig voor een behandeling van onze geriatriefysiotherapeut in Groesbeek. Wanneer het om een indicatie gaat die voorkomt op de landelijke lijst van chronische aandoeningen is het wel verplicht een verwijzing van de huisarts of specialist te hebben.

Neem contact met ons op en maak een afspraak

Heeft u baat bij de geriatriefysiotherapie van Fysio Groesbeek? Of wilt u meer weten over andere behandelingen, zoals dry needling of fysiotherapie voor rugklachten? Wij helpen u graag. Als u niet mobiel bent, tijdelijk of permanent, kunnen wij bij u aan huis komen voor uw behandeling. Neem voor een afspraak gerust contact op door te bellen naar 024-7850974 of door een e-mail te sturen naar info@fysiogroesbeek.nl.

 

 

Maak uw afspraak

Wanneer komt u in aanmerking?

Het uitgangspunt van onze geriatriefysiotherapeut in Groesbeek is het behouden of verbeteren van het dagelijks bewegen van uw spieren en gewrichten en het voorkomen van verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen. Met de volgende problematiek of klachten komt u in aanmerking:

 • Achteruitgang in conditie en/of kracht;
 • Afname in zelfredzaamheid of zelfstandigheid;
 • Valproblemen;
 • Evenwichtsproblemen: angst, wankelingen;
 • Angstig tijdens lopen, fietsen, koken, dagelijkse activiteiten;
 • Meer dan gemiddeld struikelen of vallen;
 • Evenwichtsproblemen;
 • Osteoporose;
 • Revalidatie na ontslag uit ziekenhuis of revalidatiecentrum;
 • Orthopedische revalidatie; zoals een nieuwe heup of knie;
 • Neuromusculaire aandoeningen zoals Parkinson, beroerte, dementie.

De aanleiding van de belemmeringen in het uitvoeren van hobby’s, sport of dagelijkse activiteiten is vaak bekend (bijv. door een val), maar niet altijd weet men de oorzaak en zijn de klachten geleidelijk ontstaan en toegenomen. Hierbij kunnen behandelingen van onze geriatriefysiotherapeut in een van onze praktijken in Groesbeek, nabij Molenhoek, helpen.

Waar bestaat de behandeling uit?

Uw klachten worden tijdens de eerste afspraak zorgvuldig in kaart gebracht. Uw dagelijks functioneren en uw gezondheid worden doorgenomen. Vervolgens wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Een behandeling is dus volledig afhankelijk van de uitslag van het onderzoek. De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of het oefenen van het opstaan uit bed of een stoel. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en de mantelzorger.

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak