Maak een afspraak | Neem contact op

Geriatriefysiotherapeut in Groesbeek

Onze geriatriefysiotherapeuten in Groesbeek richten zich op ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Een geriatriefysiotherapeut is, na de opleiding tot fysiotherapeut, middels een driejarige masteropleiding gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie. Bij Fysio Groesbeek kunt u terecht voor verschillende behandelingen.

 • Grote diversiteit aan specialisaties
 • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
 • 3 locaties in Groesbeek
Home » Geriatriefysiotherapie

 

Wat kunnen onze geriatriefysiotherapeuten in Groesbeek voor u betekenen?

Alle activiteiten en bezigheden lijken zo eenvoudig en vanzelf te gaan. Zonder dat we erbij stil staan, voeren we dagelijks duizenden bewegingen uit. Fietsen, lopen, traplopen, koken, het uitvoeren van hobby’s en ga zo maar door. Maar wat als bewegen door ouderdom of ziekte niet meer vanzelfsprekend is? Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af? Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht wel eens verstoord? Wij helpen u verder!

Wat is geriatrie?

Een ander woord voor geriatrie is ouderengeneeskunde. Geriatrie legt zich toe op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijkertijd. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen, zoals:

 • Onverklaarbare achteruitgang in het functioneren
 • Loopstoornissen en vallen
 • Geheugenproblemen en verwardheid
 • Stemmingsproblemen
 • Problemen door het gebruik van meerdere medicijnen
 • Continentieproblemen
 • Voedingsproblemen
 • En een combinatie van bovengenoemde problemen

Door deze problemen wordt het zelfstandig functioneren vaak bedreigd. In de geriatrie heeft men aandacht voor de belastbaarheid, het behoud van zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven. Het beoogde effect is dat patiënten hierdoor langer in staat zijn in de vertrouwde woonomgeving te verblijven, op een voor hen acceptabele manier.

Voor wie is geriatriefysiotherapie bedoeld?

Mensen die ouder worden en minder makkelijk bewegen, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen (geriatriefysiotherapeut). De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe problematiek. Het gaat hierbij niet alleen om ouderen, maar ook op patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup, de verschijnselen vertonen van ouderdom. De zeventigjarige die bij het tennissen een elleboogblessure oploopt, zal daarentegen bij een algemeen of sportfysiotherapeut terecht komen.

Wat doet een geriatriefysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie gericht op het verminderen van klachten bij het dagelijks bewegen en het voorkomen van achteruitgang in mobiliteit en zelfstandigheid. Tot het werk van een geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Omdat de ziektebeelden veelal als chronische ziekten worden aangemerkt, vallen de behandelingen in veel gevallen binnen de dekking van de basisverzekering.

Bennie Leasa en Ruben de Bruin zijn gespecialiseerd in behandelen en begeleiden van ouderen.

Zonder verwijzing naar de geriatriefysiotherapeut in Groesbeek

U heeft geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig voor een behandeling van onze geriatriefysiotherapeut in Groesbeek. Wanneer het om een indicatie gaat die voorkomt op de landelijke lijst van chronische aandoeningen is een verwijzing van de huisarts of specialist wel noodzakelijk.

Neem contact met ons op en maak een afspraak

Heeft u baat bij de geriatriefysiotherapie van Fysio Groesbeek? Of wilt u meer weten over andere behandelingen, zoals dry needling of fysiotherapie voor rugklachten? Wij helpen u graag. Als u niet mobiel bent, tijdelijk of permanent, kunnen wij bij u aan huis komen voor uw behandeling. Neem voor een afspraak gerust contact op door te bellen naar 024-7850974 of door een e-mail te sturen naar info@fysiogroesbeek.nl.

 

 

Maak uw afspraak

Wanneer komt u in aanmerking?

Het uitgangspunt van onze geriatriefysiotherapeuten in Groesbeek is het behouden of verbeteren van het dagelijks bewegen van uw spieren en gewrichten en het voorkomen van verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen. Met de volgende problematiek of klachten komt u in aanmerking:

 • Achteruitgang in conditie en/of kracht;
 • Afname in zelfredzaamheid of zelfstandigheid;
 • Valproblemen;
 • Evenwichtsproblemen: angst, wankelingen;
 • Angstig tijdens lopen, fietsen, koken, dagelijkse activiteiten;
 • Meer dan gemiddeld struikelen of vallen;
 • Evenwichtsproblemen;
 • Osteoporose;
 • Revalidatie na ontslag uit ziekenhuis of revalidatiecentrum;
 • Orthopedische revalidatie; zoals een nieuwe heup of knie;
 • Neuromusculaire aandoeningen zoals Parkinson, beroerte, dementie.

De aanleiding van de belemmeringen in het uitvoeren van hobby’s, sport of dagelijkse activiteiten is vaak bekend (bijv. door een val), maar niet altijd weet men de oorzaak en zijn de klachten geleidelijk ontstaan en toegenomen. Hierbij kunnen behandelingen van onze geriatriefysiotherapeut in een van onze praktijken in Groesbeek, nabij Molenhoek, helpen.

Waar bestaat de behandeling uit?

Uw klachten worden tijdens de eerste afspraak zorgvuldig in kaart gebracht. Uw dagelijks functioneren en uw gezondheid worden doorgenomen. Vervolgens wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Een behandeling is dus volledig afhankelijk van de uitslag van het onderzoek. De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of het oefenen van het opstaan uit bed of een stoel. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en de mantelzorger.

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak