Maak een afspraak | Neem contact op

Podologie

 • Grote diversiteit aan specialisaties
 • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
 • 3 locaties in Groesbeek
Home » Podologie

Veel mensen hebben voetklachten zoals hielpijn of voorvoetpijn zonder te weten wat ze daaraan kunnen doen. Maar ook veel klachten aan de enkel, knie, heup, rug of nek kunnen in verband worden gebracht met problemen in de voet. Net zoals een scheef huis vaak te wijten is aan problemen in het fundament.

Podologische zorg kan uw klachten beperken en in sommige gevallen zelfs helemaal oplossen. Een registerpodoloog AB is een voetspecialist die verstand heeft van uw hele bewegingsapparaat. De podologische zorg bestaat uit deskundig advies en begeleiding, in combinatie met eventueel een podologische zool, schoenaanpassing of een ander hulpmiddel. Daarmee verbetert uw houding en het comfort voor uw voeten en andere lichaamsdelen.

Podologen bieden ook hulp en verzachting bij systeemziekten als reuma of diabetes. Bij teenklachten kan een silicone orthese of prothese uitkomst bieden. Voetklachten gaan meestal niet vanzelf over, daarom is het verstandig op tijd aan de bel te trekken.

De combinatie van fysiotherapeut en podoloog maakt letterlijk het inzicht in “de gang van zaken” veel groter! Uw voetklachten en/of klachten die verband kunnen houden met uw voeten worden in door ons fysiotherapeutisch beoordeeld. Indien podologische maatregelen geindiceerd zijn informeren wij u over de mogelijkheden.

Mia Poelen is werkzaam als fysiotherapeute binnen onze praktijk.

Echografie in de podologie

Echografie van het bewegingsapparaat staat bekend als MSU (Musculo Skeletal Ultrasound). Met echografie is het mogelijk om inzicht te krijgen in gewrichten, pezen, spieren, zenuwen en bloedvaten.
Weefselschade kan met echografie in beeld worden gebracht, hierdoor kan een nog betere podologische diagnose worden gesteld en kan het beste behandeltraject worden gestart. 

 

Toepassing echografie binnen de podologie

 • Spieren – rupturen, littekens, kalkneerslag, dikte, verloop
 • Pezen -rupturen, kalkneerslag, degeneratie, ontstekingen, zwelling en andere afwijkingen
 • Slijmbeurzen – ontstekingen, vocht, kalkneerslag
 • Ligamenten, Gewrichtsbanden – rupturen, verdikking, schade
 • Kapsels – ontsteking, verdikking, rupturen
 • Kraakbeen – schade, dikte
 • Bot – fractuur, fissuur
 • Artrose, Artritis
 • Vaatafwijkingen
 • Zenuwaandoeningen

Dynamische beeldvorming

Met echografie kunnen ook bewegende beelden worden opgenomen, zodat het dynamische gedrag van gewrichten, spieren en pezen beoordeeld kan worden. Dit is een groot voordeel in vergelijking met bijvoorbeeld de MRI, waarbij dit niet mogelijk is. Bewegend onderzoek is belangrijk om b.v. een bepaalde obstructie tijdens een beweging, of het glijgedrag van een pees ten opzichte van aangrenzende structuren te kunnen beoordelen, waardoor er meer inzicht van het bewegingssysteem ontstaat.

Tijdens het echo onderzoek kan de patiënt aangeven welke beweging specifiek voor hem/haar pijnlijk is.

Herstelproces

In de loop van de behandeling kan de behandelaar controleren wat de mate van herstel of ontwikkeling is. Voor de beoordeling van de belastbaarheid is dit zeer zinvol. Dit inzicht kan de juiste keuzes van het behandelplan mede beïnvloeden. Een meer gerichte behandelingsmogelijkheid kan er voor zorgen dat de behandeling een stuk efficiënter en sneller kan verlopen…en de patiënt sneller klachtenvrij is.

Voor podologie kunt u terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak