Maak een afspraak | Neem contact op

Medische fitness

  • Grote diversiteit aan specialisaties
  • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
  • 3 locaties in Groesbeek
Home » Medische fitness

 

Wat is medische fitness?

Medische fitness is een individuele of in groepsverband begeleide, specifiek op het klachtenpatroon inspelende, medisch verantwoorde training, teneinde de gezonds- herstellende, bevorderende of onderhoudende doelen te realiseren (van Gestel 1994).

Wat is het doel?

Medische fitness richt zich vooral op verbetering van de conditie en spierkracht van die spiergroepen die in het normale dagelijkse leven van belang zijn.
Door training wordt de belastbaarheid vergroot en conditie verbeterd, waardoor recidieven voorkomen kunnen worden. Dit gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut. Iedere deelnemer traint op zijn/haar eigen niveau en heeft een eigen schema wat gevolgd gaat worden.

Maak uw afspraak

Hoe gaat het in zijn werk?

Vooraf aan de training vindt een intake plaats. Hierin wordt geïnventariseerd wat beperkingen zijn en in hoeverre iemand belast kan, mag worden. Via een lichamelijk onderzoek wordt in kaart gebracht waar verbeterpunten en aandachtsgebieden zijn voor de training.

Na deze intake en onderzoek wordt er begonnen met de training. Het trainingsprogramma bestaat uit periodes van 3 maanden waarbij de deelnemer begeleid wordt door een fysiotherapeut. Daarnaast bestaat de mogelijkheid in onze praktijk of elders verder te trainen en op een verantwoorde manier zelf het aangeleerde trainingsprogramma uit te voeren.

Wat zijn de kosten?

Per kwartaal €90,00. Hiervoor worden tenminste 10 bijeenkomsten verzorgd.

 

Tijden van de fitness groepen:

Maandag: 18:30u – 19:30u
Woensdag: 18:00u – 19.00u
Donderdag: 17:30u – 18.30u
Vrijdag: 15.00u – 16.00u

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak