Maak een afspraak | Neem contact op
  • Grote diversiteit aan specialisaties
  • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
  • 3 locaties in Groesbeek
Home » OPM
 
OPM Nijmegen is een praktijk voor diagnostisch onderzoek en behandeling van (complexe) leer- en ontwikkelingsproblemen.
 
OPM Nijmegen is in 1984 opgericht op initiatief van prof. Dr. J.J. Dumont, destijds hoogleraar Orthopedagogiek aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Nog altijd werkt OPM Nijmegen samen met de afdeling Orthopedagogiek Leren en Ontwikkeling van de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds september 2005 is OPM Nijmegen gehuisvest in het Academisch Centrum Sociale Wetenschappen.
 
Soms presteert iemand niet zoals verwacht. Om te achterhalen wat er aan de hand is en voor verdere ondersteuning, kunnen kinderen, adolescenten en volwassenen bij ons terecht voor onderzoek, behandeling en begeleiding.
De leidraad voor ons is altijd de hulpvraag van de cliënt (cliëntsysteem). Belangrijke aspecten in elk traject daarbij zijn het vergroten van het inzicht in het eigen functioneren, het oefenen van en leren omgaan met zwakke kanten en het inzetten van sterke kanten, evenals het versterken van motivatie en zelfbeeld. Onze werkwijze wordt daarbij gekenmerkt door doelgericht, systematisch en procesmatig werken. Door de cliënt te betrekken in het proces wordt afgestemd op het eigene van de cliënt en zijn context. Dit met als doel het verbeteren van het functioneren van de cliënt in zijn natuurlijke situatie. Begeleiding van cliëntopvoeders (ouders/leerkrachten/docenten) kan daarbij een belangrijke rol innemen.

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak