Maak een afspraak | Neem contact op

Sportfysiotherapie in Groesbeek

  • Grote diversiteit aan specialisaties
  • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
  • 3 locaties in Groesbeek
Home » Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Heeft u een sportblessure opgelopen of is er een andere reden waardoor u niet meer kunt sporten, dan kunt u voor advies en/of behandeling terecht bij de sportfysiotherapeut. Een sportfysiotherapeut analyseert de blessure en de sport en maakt samen met u een trainingsprogramma of revalidatieprogramma op maat. Zo wordt u begeleid om uw sportactiviteiten weer te hervatten. 

Waarom sportfysiotherapie?

Een sportfysiotherapeut heeft kennis van wat er in de sport gebeurt en hoe een blessure kan ontstaan. De sportfysiotherapeut weet hoe graag u weer snel aan het sporten bent en houdt rekening met dit doel. Dit wordt gedaan aan de hand van een op maat gemaakt revalidatieprogramma dat afgestemd wordt op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent.

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Onze sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer willen sporten. De fysiotherapeut begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. Daarom is sportfysiotherapie bij onze praktijken in Groesbeek, nabij Molenhoek en Malden, heel belangrijk, zeker voor sporters uit de regio.

 Voor welke klachten of vragen kunt u terecht bij de sportfysiotherapeut?

  • Sportblessures
  • Andere klachten waardoor u uw sport niet meer kunt beoefenen
  • Blessurepreventie advies
  • Advies voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
  • EHBSO  (eerste hulp bij sportongevallen)
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
  • Revalideren na een operatie

  

De behandeling:

Tijdens de eerste behandeling zal de sportfysiotherapeut in een gesprek met u de klachten inventariseren. Hierna zal een lichamelijk onderzoek plaatsvinden waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht op zich, maar ook naar de ontstaanswijze en andere zaken die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van de klacht.
Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld en een prognose  gemaakt. Er zijn verschillende behandelmethodes mogelijk die de sportfysiotherapeut met u zal bespreken. U moet daarbij denken aan ondermeer: een revalidatie- of trainingsprogramma, medical taping, mobilisatietechnieken en het gebruik van braces. Indien nodig vindt er overleg plaats met huisarts, specialist en/of trainer. Op deze manier wordt er gewerkt aan een optimaal herstel.

Maak een afspraak bij onze praktijken

Wij helpen u graag weer beter te bewegen en sporten door middel van onze gespecialiseerde behandelingen. Naast sportfysiotherapie zijn wij ook bedreven in kinderfysiotherapie en geriatriefysiotherapie. Neem direct contact met ons op door te bellen naar 024-7850974 of door een e-mail te sturen naar info@fysiogroesbeek.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden voor een behandeling op maat.

Maak uw afspraak

Sportfysiotherapie in onze praktijken in Groesbeek, nabij Molenhoek en Malden

De meeste klachten die we in de sportfysiotherapie zien in onze praktijken in Groesbeek, nabij Malden en Molenhoek, zijn blessures aan de knie, enkel, voet en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Steeds vaker zijn ze werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werken ze veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen, sportmasseurs en verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven. Bij Fysio Groesbeek is dit ook het geval. U kunt bij onze praktijken in Groesbeek, niet ver van Molenhoek en Malden, terecht voor uw behandelingen op het gebied van sportfysiotherapie.

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak