Maak een afspraak | Neem contact op

Fysio Fitness

  • Grote diversiteit aan specialisaties
  • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
  • 3 locaties in Groesbeek
Home » Fysio Fitness

 

Fysiofitness en medische fitness is een manier van trainen om uw algemene conditie en spierkracht te verbeteren, al dan niet na of tijdens een periode van lichamelijke klachten.
Er wordt een individueel programma gevolgd dat rekening houdt met uw eigen wensen en mogelijkheden. Het medisch fitnessprogramma zal bij aanvang individueel afgestemd worden op uw prestatieniveau. Het trainingsdoel van het fitnessprogramma wordt in overeenstemming met persoonlijke wensen opgesteld. Dit doel kan bijvoorbeeld zijn: verbetering van algemene fitheid of verhoging van de belastbaarheid van rug/ schouder/ knieën/ etc, ter voorkoming of vermindering van lichamelijke klachten.

Wat is het doel?

Medische fitness richt zich vooral op verbetering van de conditie en spierkracht van die spiergroepen die in het normale dagelijkse leven van belang zijn.
Door training wordt de belastbaarheid vergroot en conditie verbeterd, waardoor recidieven voorkomen kunnen worden. Dit gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut. Iedere deelnemer traint op zijn/haar eigen niveau en heeft een eigen schema wat gevolgd gaat worden.

In de fitnessruimte treft u apparatuur aan gericht op verbetering van de algemene conditie, verbetering van de hart- longfunctie en gewichtscontrole. Dit wordt cardio- fitness genoemd. Er wordt rekening gehouden met uw huidige conditie en de hartslag kan tijdens het trainen worden gecontroleerd. Er kan gebruik worden gemaakt van o.a. een loopband, fiets, stepapparaat en cross-trainer. Daarnaast treft u in de ruimte enkele toestellen aan ter verbetering van het kracht-uithoudingsvermogen van verschillende spiergroepen. Door training wordt u lichamelijk sterker, waardoor dagelijkse bezigheden (werk, huishouden, sport) gemakkelijker uit te voeren zijn.

Maak uw afspraak

Hoe gaat het in zijn werk?

Vooraf aan de training vindt een intake plaats. Hierin wordt geïnventariseerd wat beperkingen zijn en in hoeverre iemand belast kan, mag worden. Via een lichamelijk onderzoek wordt in kaart gebracht waar verbeterpunten en aandachtsgebieden zijn voor de training.

Na deze intake en onderzoek wordt er begonnen met de training. Het trainingsprogramma bestaat uit periodes van 3 maanden waarbij de deelnemer begeleid wordt door een fysiotherapeut. Daarnaast bestaat de mogelijkheid in onze praktijk of elders verder te trainen en op een verantwoorde manier zelf het aangeleerde trainingsprogramma uit te voeren.

Wat zijn de kosten?

Per kwartaal €97,50. Hiervoor worden tenminste 10 bijeenkomsten verzorgd.

Voor wie is Fysiofitness geschikt?

• Mensen die na een periode van lichamelijke klachten willen voorkomen dat deze klachten opnieuw ontstaan.
• Mensen die na behandeling door bijvoorbeeld een fysiotherapeut weliswaar geen echte klachten meer hebben, maar zich nog niet sterk en zeker genoeg voelen om bijvoorbeeld weer te gaan sporten.
• Sporters die tijdens of na een blessure verantwoord willen trainen, om zodoende de lichamelijke belastbaarheid te verhogen. Mensen die op een verantwoorde wijze hun algemene fitheid willen verbeteren.

 

 

Tijden van de fitness groepen:

Er zijn meerdere sportgroepen op verschillende tijden op de diverse locaties. Voor meer informatie kunt u het beste even contact opnemen met onze praktijk.

 

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak