Maak een afspraak | Neem contact op

Trigger point dry Needling

  • Grote diversiteit aan specialisaties
  • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
  • 3 locaties in Groesbeek
Home » Trigger point dry Needling
 
Heeft u a gehoord van de techniek in fysiotherapie genaamd dry needling? Wij van Fysio 024 in Groesbeek gebruiken deze techniek al langer om onze patiënten te helpen en vertellen u er graag mee over. De trigger point dry needling techniek heeft een positieve werking bij mensen zoals u, en is in staat om stoornis(sen) in het bewegingsapparaat te verhelpen. Hierbij kunt u denken aan het verlichten van de pijn bij bijvoorbeeld een sportblessure.

Maak uw afspraak

Hoe werkt fysiotherapie met de trigger point dry needling techniek?

Dry needling wordt inmiddels alweer een aantal jaar toegepast binnen de fysiotherapie. Het werkt op het principe van het inbrengen van speciale, gesteriliseerde fijne naalden op zogeheten triggerpoints. Deze plekken op het lichaam ‘triggeren’ helpt bij het wegnemen van pijn, last en andere zaken die u binnenin uw lichaam voelt. De trigger point dry needling techniek binnen de fysiotherapie is een echte specialistische taak van de fysiotherapeut.
 

Wat heeft u aan trigger point dry needling fysiotherapie?

Door het inbrengen van de naadjes vinden er biochemische en mechanische reacties plaats in de spier waarvan u last heeft. Dat, samen met de betrokkenheid van het zenuwstelsel, helpt bij de vermindering van de pijn. Er treden namelijk reflexen op door het inbrengen van de naaldjes en daardoor spant het trigger point in uw lichaam zich kort aan, genaamd de ‘local twitch response’.

Heeft u al lang last van een spier? Doe er wat aan!

Het is nooit gezond om lang door te lopen met last aan een deel van uw bewegingsapparaat. Wellicht is de fysiotherapie techniek van trigger point dry neelding wel de oplossing voor uw probleem! Informeer ernaar bij uw Fysio 024 fysiotherapeut. U bereikt ons via: 024-7850974. Graag tot ziens in Groesbeek.

Anderen bekeken ook

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak