Maak een afspraak | Neem contact op

Claudicatio netwerk

  • Grote diversiteit aan specialisaties
  • Gemiddeld waarderingscijfer van 9
  • 3 locaties in Groesbeek
Home » Claudicatio netwerk

 

Claudicatio Intermittens is een veel voorkomende vaataandoening, veroorzaakt door verkalking van de slagaders.  Men noemt het ook wel etalagebenen omdat mensen met Claudicatio Intermittens vaak stil moeten staan, vanwege de pijn in de benen bij het lopen. Door voor een etalage in een winkelstraat te gaan stilstaan kan dit goed gecamoufleerd worden. De klachten die tijdens het lopen  optreden, nemen bij het stilstaan (etalages kijken) af, waarna er weer verder gelopen kan worden.

Door een vernauwing in de bloedvaten treden klachten als een stekende, krampende pijn, vermoeidheid of een zwaar gevoel in de benen op. Daardoor zijn dagelijkse activiteiten thuis, op het werk en in het sociale leven, soms moeilijk te vol te houden. Ondanks deze klachten is het wel belangrijk te blijven bewegen. Dit lijkt tegenstrijdig, maar uit onderzoek blijkt dat door het volgen van een looptrainingsprogramma de klachten verminderen. Belastende vaatoperaties of ingrepen (zoals een dotterbehandeling) kunnen op deze manier worden voorkomen.

Looptherapie is enerzijds gericht op het vertragen van de verdere ontwikkeling van de slagaderverkalking en anderzijds op het vergroten van de pijnvrije loopafstand. Uit onderzoek blijkt dat de maximale loopafstand verdubbeld, maar vaak verdrievoudigd of zelfs verviervoudigd kan worden.
Daarnaast leidt looptherapie tot:
• betere bloeddoorstroming naar en van de spieren
• betere stofwisseling in de spieren
• efficiënter gebruik van zuurstof
• verbetering van het looppatroon

Als u Claudicatio Intermittens hebt kan de huisarts of vaatchirurg u verwijzen naar mij.

Ik ben aangesloten bij het ClaudicatioNet. Dat wil zeggen dat ik gespecialiseerd ben in het begeleiden van looptherapie en in het aanpassen van een leefstijl. Door naast looptherapie positieve aanpassingen in uw leefstijl aan te brengen kunnen de klachten van etalagebenen worden verminderd. Het is van belang om risicofactoren zoals ongezond eten, overgewicht, weinig bewegen en roken te beperken of beter nog, te vermijden.
Tijdens een eerste afspraak zullen we d.m.v. een intake gesprek de klachten maar ook uw wensen en verwachtingen bespreken. Samen zullen we een behandelplan opstellen om uw klachten te verminderen en zo snel mogelijk (blijvende) resultaten te boeken.

Met motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen komen we samen (meters) verder!!

U kunt terecht op de volgende locaties

Locatie Molenweg

Maak uw afspraak

Locatie Paulus Potterweg

Maak uw afspraak

Locatie Ambachtsweg

Maak uw afspraak